المقادير
صدور او اوراك مخلية مقطعة مكعبات +بصل مفروم+ملح+فلفل+بهارات
+ليمونة
+ملعقة خل
+كوب زبادى
+ملعقة ثوم مفرى
+طماطم مكعبات +بصل مكعبات +فلفل اخضر مكعبات+بطاطس مكعبات
+خلل خشب
الطريقة:.
توضع المقادير السابقة على بعضها و توضع فى الثلاجة لمدة ساعتين على الاقل.
بعدما تتبل نحضر الخلل الخشب و نكون نقعينها فى ماء بارد علشان مال تتحرقش فى الفرن.
نمسك الخلة و نضع مكعب بصل ثم مكعب فلفل اخضر ثم مكعب طماطم ثم مكعب
فراخ ثم مكعب بطاطس ثم نكرر البصل و الفلفل و الطماطم و الفراخ
و.................................و هكذا حتى يمتلئ الخلة و تترك مسافة
فيها تسمح بمسكها.
وهكذا حتى ننتهى من مقدار الفراخ المتبلة.
نرص الخلل بعد ذلك فى صنية و نضع عليها باقى صوص التتبيل و نضعها فى
فرن متوسط حتى تنضج ثم نضعها فى الشواية لمدة ثوانى حتى يحمر وشها .
ممكن تقديمها مع المكرونة